Antonín Chumchal: Osmé místo je hodně málo, potenciál týmů je hodně větší

Výbornou sezónu prožil útočník Antonín Chumchal, ze kterého se stal kanonýr. Odehrál všech šestadvacet utkání v sezoně, v podzimní části nechyběl na hřišti ani minutu, proto nejlepší střelec Baníku patřil mezi hlavní postavy svého mužstva a výrazným způsobem hlavně díky gólům se podepsal pod celkovým osmým místem našeho týmu ve skončeném ročníku 1. A třídy skupiny B. Po skončené sezoně jsme právě albrechtického kanonýra požádali o zhodnocení celé sezony. Jak odpovídal na několik málo dotazů, se dočtete uvnitř článku.

Sezona před několika dny skončila, jak bys ji celkově ohodnotil?

Pro mě osobně je osmé místo zklamání, ale s tím, co jsme v některých zápasech předváděli, se nemůžeme divit, že jsme se takhle umístili.

Sezónu jsme zakončili na zmíněném osmém místě, což, jak jistě potvrdíš, není dobrým výsledkem našeho klubu a vůbec to nepotvrzuje kvality našeho mužstva…

Ano, osmé místo je hodně málo, potenciál týmů je o hodně větší, bohužel jsme měli hodně hráčů zraněných a některé zápasy jsme byli rádi, že nás je jedenáct. V týmu je kvalita, jen tomu vždy každou sezónu něco chybí, už dva roky se snažím přijít na to co.

Když by ses měl ohlédnout za těmi šestadvaceti zápasy v sezóně a vypíchnout dva, které ti zůstaly v mysli, které by to byly?

Určitě zápas venku ve Stonavě tam jsme předvedli vyjma prvních patnáct minut opravdu skvělý výkon a měl jsem z nás hodně dobrý pocit, i když jsme jen remizovali 2:2. Druhý zápas doma pro Libhošti – výhra 8:0 mluví sama za sebe. V tom zápase jsme ukázali přesně ten potenciál, o kterém pořád všichni mluvíme.

Kterou část sezony, jarní nebo podzimní, hodnotíš ze svého osobního pohledu lépe?

Řekl bych, půl na půl střídali se lepší zápasy s těmi horšími. Těch horších bylo více.

Čím si vysvětluješ výsledkové výkyvy, kterým jsme se během celé sezóny nevyhnuli? Tahali jsme sérii úspěchů, ale taky celou řadu bodových, ale i herních výpadků.

Řekl bych, že ty výkyvy jsou psychického rázu. Na některé zápasy jsme nebyli dostatečně koncentrovaní a namotivovaní. Někteří z nás to mají v sobě, každý zápas makáme stejně, ale někteří prostě ne, a hrají jinak, když se hraje s prvním týmem tabulky a jinak když s posledním. Bohužel.

Ty jsi, Tondo, nastřílel celkem pětadvacet branek v sezóně. Mohl jsi být nejlepším střelcem soutěže, ale stonavský Zoller měl o jednu trefu víc. Dá se říct, že to byla tvá nejlepší sezóna?

To že jsem nebyl nejlepším střelcem soutěže, je jen moje hloupost, protože tolik stoprocentních šancí kolik jsem měl, by stačilo na korunu krále střelců pro dvě sezóny. Sezónu nemůžu hodnotit pozitivně, protože jsem byl druhý a já chci vyhrávat.

Kterého gólu si z těch pětadvaceti ceníš nejvíc?

Žádný gól mi nějak neuvíznul v paměti, spíše si pořád vybavuji ty šance, které jsem neproměnil. Možná pět gólů proti Vendryni, to byl povedený zápas.

Je něco, co tě na letošní sezoně zklamalo a co naopak potěšilo?

Z některých zápasů jsem byl zklamaný, třeba zápas v Hrabové, kde vedeme 0:2, jsme suverénně lepší, ale přijde druhý poločas a mi totálně vypadneme z role a ještě málem prohrajeme. A poslední zápas ve Starém Městě, na to v jakém rozpoložení jsme tam přijeli, tak jsme dokázali, že fotbal hrát umíme.

Sezona byla dlouhá a náročná, krátká dovolená určitě přijde vhod. Jak ji trávíš ty?

Na pár týdnů se přesunu z hřiště do posilovny (úsměv). Jinak určitě aktivní odpočinek s přítelkyní, rádi zdoláváme hory.

Již za nedlouho startuje letní příprava, i když bude kratší než ta zimní. Jak se těšíš na start letní přípravy?

Nejradši bych trénoval bez pauzy, dokud to jde, mám pořád velké rezervy v práci s míčem, takže se v letní přípravě zaměřím hlavně na tohle.

S jakým cílem půjdeš ty a mužstvo Baníku do nové sezóny?

Moje osobní cíle jsou ty nejvyšší, takže bojovat o postup. Proto ten fotbal přece hrajeme.

Tradičně na závěr. Nějaký vzkaz pro fanoušky?

Děkuji všem fanouškům za podporu v uplynulém ročníku, a doufám, že nás budou i nadále podporovat v každém utkaní jako doposud. Jste nejlepší.

Děkuji Tondo za rozhovor a přeji ti, ať se ti daří! 

Také děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *