Baník zakončil sezónu na tradičním Štítu Albrechtic 5. místem

V sobotu 23. června se ve Velkých Albrechticích konala velká událost. Setkali se představitelé a sportovní přátelé osmi obcí z celé České republiky, které mají v názvu Albrechtice. Tradiční turnaj O Štít Albrechtic, na který se vždy sjedou města a obce s názvem Albrechtice z celé republiky vyhráli domácí hráči Velkých Albrechtic, kteří si poradili ve finále s týmem Albrechtic v Jizerských horách. Pětačtyřicátý ročník byl velmi vydařený ze strany pořadatelů. Naše mužstvo skončilo na 5. místě.

45. ročník Štítu Albrechtic se zúčastnilo jako každý rok osm týmu a hrálo se tradičným způsobem ve dvou skupinách. Skupina A ve které se představili mužstva domácí Albrechtice Velké Albrechtice, Město Albrechtice, Lesní Albrechtice a Albrechtice nad Vltavou se hrála na hřišti ve Velkých Albrechticích. Skupina B kde se představili mužstva Albrechtice v Jizerských horách, Albrechtice nad Orlicí, Albrechtice u Lanškrouna a naše Albrechtice se hrála na hřišti v Bílovci.

Než došlo na utkání ve skupinách. Čekalo všechny družstva zahájení na hřišti ve Velkých Albrechticích. Po zahájení předsedy Štítu MUDr. Stanislava Kowalského mohli začít zápasy ve skupinách. Na zahájení byl přítomen i předseda MSKFS pan Karel Kula.

První utkání ve skupině sehrálo naše mužstvo proti Albrechticím v Jizerských horách. Po utkání ve kterém byli naši fotbalisté hlavně ve druhém poločase jasně lepší se díky dobrému vstupu do utkání radovali z velmi těsného vítězství 2:1 Albrechtice v Jizerských horách. Druhý zápas ve skupině sehráli naši hráči s týmem Albrechtic nad Orlicí, se kterým jsi v pohodě poradili a vyhráli výsledkem 4:0.  V posledním utkání ve skupině čekalo naše mužstvo Albrechtice u Lanškrouna. Po remíze 2:2 následovaly pokutové kopu, které zvládly lepé naši hráči výsledkem 3:2. Po tomto výsledků naši hráči skončili na třetím místě ve skupině, a tak bylo bohužel jasné, že jsi naši hráči, i když byli v každém zápase lepším týmem, než soupeře nezahrají ani o první ani o třetí místo. Naši skupiny B vyhrálo tak mužstvo Albrechtic v Jizerských horách, druhé skončilo mužstvo Albrechtic u Lanškrouna, třetí naše mužstvo a na čtvrtém místě skončil tým Albrechtic nad Orlicí.

Skupinu A ovládlo domácí mužstvo Velké Albrechtice, druhé skončil tým Město Albrechtice, třetí Lesní Albrechtice a čtvrté místo obsadilo mužstvo Albrechtice nad Vltavou.

V utkání o třetí místo, které se hrálo na hřišti ve Velkých Albrechticích, se utkalo mužstvo Město Albrechtice a Albrechtice u Lanškrouna. A ve finále, které se také hrálo na hřišti ve Velkých Albrechticích, se utkali domácí hráči Velkých Albrechtic a hráči Albrechtic v Jizerských horách. Třetí místo slavilo po vítězství 3:0 mužstvo Albrechtice u Lanškrouna. Finále, které se hrálo před velmi pěknou kulisou, zvládli o hodně lepé hráči domácího týmů Velké Albrechtice, které vyprovodily tým Albrechtic v Jizerských horách výsledkem 4:0. Naši hráči tak skončili celkově na 5. místě.

Musíme tak naše hráče za vzornou reprezentaci, jak naši obce, tak našeho fotbalové klubu. A i naše myslivce je třeba zmínit za dobrou prezentaci naši obce i naše hasičky z SDH Albrechtice. Všechny naše družstva společně své i nepodařená i podařena umístění oslavili na večerní taneční zábavě. Díky patří všem zúčastněným i našim fanouškům, kteří obětovali tuto cestu, aby nás podpořili. Poděkování patři samozřejmě i našemu starostovi Ing. Jindřichu Febrovi a předsedovi Štítu MUDr. Stanislavu Kowalskému.

45. ročník Štítu Albrechtic zakončilo vyhlášení vítězů v areálu na hřišti ve Velkých Albrechtic. Kde pak probíhala taneční zábava. Můžeme opět říci, že 45. ročník Štítu Albrechtic byl opět vydařený a výborně připravený. Už aby byl další !!! 46. ročník Štítu Albrechtic se koná v roce 2019 ve Městě Albrechticích.

„ŠTÍT ALBRECHTIC“ – 2018

Výsledky ve skupině „A“ – hřiště Velké Albrechtice:

Velké Albrechtice – Město Albrechtice 2:0

Lesní Albrechtice – Albrechtice nad Vltavou 1:0

Město Albrechtice – Albrechtice nad Vltavou 6:0

Velké Albrechtice – Lesní Albrechtice 1:0

Lesní Albrechtice – Město Albrechtice 1:2

Albrechtice nad Vltavou – Velké Albrechtice 0:5

Konečné pořadí ve skupině „A“:

  1. Velké Albrechtice 9 bodů, skóre 8:0
  2. Město Albrechtice  6, 8:3
  3. Lesní Albrechtice 3, 2:3
  4. Albrechtice nad Vltavou 0, 0:12

Výsledky ve skupině „B“ – hřiště Bílovec:

Baník Albrechtice – Albrechtice v Jizerských horách 1:2

Albrechtice nad Orlicí – Albrechtice u Lanškrouna 0:4

Albrechtice v Jizerských horách – Albrechtice u Lanškrouna 0:0, pokutové kopy 2:3

Baník Albrechtice – Albrechtice nad Orlicí 4:0

Albrechtice nad Orlicí – Albrechtice v Jizerských horách 1:7

Albrechtice u Lanškrouna – Baník Albrechtice 2:2, pokutové kopy 2:3

Konečné pořadí ve skupině „B“:

  1. Albrechtice v Jizerských horách 7 bodů, skóre 9:2
  2. Albrechtice u Lanškrouna 6, 6:2
  3. Baník Albrechtice 5, 7:4
  4. Albrechtice nad Orlicí 0, 1:15

Utkání o 3. – 4. místo

Město Albrechtice – Albrechtice u Lanškrouna 0:3

Utkání o 1. – 2. místo

Velké Albrechtice – Albrechtice v Jizerských horách 4:0

Celkové pořadí 45. ročníku Štítu Albrechtice

  1. Velké Albrechtice
  2. Albrechtice v Jizerských horách
  3. Albrechtice u Lanškrouna
  4. Město Albrechtice
  5. Baník Albrechtice
  6. Lesní Albrechtice
  7. Albrechtice nad Vltavou
  8. Albrechtice nad Orlicí

Nejlepší ocenění

Nejlepší střelec: Faltus Roman – 5 branek z Albrechtic u Lanškrouna

Nejlepší hráč: Seman Hynek z Velkých Albrechtic

Nejlepší brankář: Nikel Tomáš z Velkých Albrechtic, neobdržel branku

 

Foto ze 45. ročníků Štítu Albrechtic v Albrechticích u Lanškrouna přineseme později…

46. ročník Štítu Albrechtic se uskuteční ve dnech 21.6. – 22.6.2019 ve Městě Albrechticích.

Více na oficiálních stránkách Štítu Albrechtice – www.stitalbrechtic.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *