Antonín Chumchal: Máme tým na to, abychom hráli o postup a ne střed tabulky

Baník potřetí za sebou nedokázal vyhrát za tři body a podruhé za sebou vyšel úplně bodově naprázdno. Tentokrát albrechtičtí fotbalisté podlehli na hřišti Dobré 3:1. Jedním z hráčů, který pravidelně odehraje celý zápas a odehrál ho i teď, byl útočník a zároveň nejlepší střelec Antonín Chumchal, jenž byl po celé utkání aktivní i směrem dopředu, ale ani on porážce nezabránil. Po zápase Tonda neskrýval zklamání, ale žádost o rozhovor neodmítl.

Tondo, poprosím Tě o zhodnocení utkání…

Před zápasem jsme věděli, co nás čeká. Dobrá má kvalitní tým a pro nás by byl úspěch bodovat, což se nám opět nepodařilo. Utkání bylo celých devadesát minut vyrovnané a šance byly na obou stranách. Ale my jsme těch gólových měli určitě více.  

Jak moc ovlivnil zápas brzké dva inkasované góly?

Dostat dva góly za šest minut je problém, ještě když to byly takové góly, kterým jsme mohli v pohodě zabránit a odkopnout míč někam na roh nebo do autu. Bohužel jsme ještě byli asi v šatně a zapomněli jsme, že se už hraje.

Dostáváme strašně laciné branky, čím to a co je potřeba podle Tebe změnit?

Většinou dostáváme góly po špatné komunikaci obrany, při druhém inkasovaném gólů si naši obránci dávali přednost a nakonec míč neodkopl ani jeden. Toho využil útočník Dobré a zvýšil na 2:0. Takže podle mě – problém je v komunikaci, málo spolu mluvíme na hřišti.

Na závěr utkání jsme sice gól vstřelili, ale přijde mi, že se na každý gól strašně moc nadřeme…

Za stavu 3:0 jsme už neměli co ztratit a hráli jsme hodně dopředu a vysoko. Myslím, že tohle nám celkem jde. Soupeře jsme přehrávali a byli jsme nebezpeční. Jenomže když neproměním pět gólových šanci, tak nemůžeme vyhrát. Kluci mi míče dobře posílali za obranu, ale moje zakončení bylo hrozné.

Příští zápas čeká Baník na domácí půdě proti poslednímu týmů ze Sedliště. Nebude to tedy vůbec jednoduchý zápas. S čím půjdete do tohoto utkání?

Sedliště je sice poslední, ale v téhle soutěži to nehraje žádnou roli, poslední může porazit prvního. Každopádně musíme vyhrát a naplno bodovat, všechno ostatní je pro nás ztráta. Máme tým na to, abychom hráli o postup a ne se plácali uprostřed tabulky. Dokud si ale toto většina kluků v týmu neuvědomí, tak to lepší nebude.

Děkuji za rozhovor.

Také děkuji.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *