Potřetí za sebou venku. Baník míří na hřiště Dobré

V Dobré u Frýdku – Místku se v sobotu odpoledne odehraje souboj dvou sousedů v tabulce. Pátý tým tabulky TJ Sokol Dobrá přivítá na svém stadionu sedmý Baník, mezi oběma soupeři je čtyřbodový rozdíl, a tak se dá očekávat napínavý boj o další mistrovské body. Zatímco albrechtičtí fotbalisté v minulém kole předvedli nejhorší výkon v sezóně a prohráli v Jablunkově, Dobrá si přivezla vítězství z Libhoště. Podzimní střetnutí zvládli lépe hráči Dobré, kteří si z Albrechtic po vysoké výhře 6:0 odvezli všechny body. Sobotní utkání má výkop v 16.30 hodin,

Baník: v Jablunkově nejhorší výkon a zasloužená prohra

Tři vítězství, tři porážky a jedna remíza taková je bilance v jarní části Baníku. Nejdříve zbytečně Baník doma prohráli s týmem Dobratic výsledkem 2:3, když vedl 2:0. Poté Baník vyhrál na půdě jednoho z největších aspirantu na postup, a to v Brušperku výsledkem 0:3. V dalším utkání porazil tým Bystřice výsledkem 3:1. Následně Baník prohrál těsně 2:1 na půdě týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Poté doma porazil v pohodě Baník tým Vendryně výsledkem 6:0. Pak remizoval 3:3 na hřišti Hrabové, kde vedl 0:2, ale nakonec zachraňoval jeden bod gólem v poslední minutě a v posledním dosavadním odehráném utkání Baník prohrál v Jablunkově 2:0, kde předvedl nejhorší výkon v sezóně a někteří hráči by se měli po tomto utkání nad sebou hodně zamyslet, jestli chtějí hrát za Albrechtice.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvaceti odehraných utkání mají Baníkovci devět vítězství, dvě remízy, devět proher a na kontě 29 bodů a celkové skóre 39:39, což pasuje Baník na 7. místo soutěžní tabulky.

Dobrá: na jaře jen dvě porážky

Sobotní soupeř v jarní části prohrál jen dvakrát, a to v úvodním utkání v Hrabové výsledkem 3:1 a v posledním domácím utkání nečekaně s týmem Vendryně 2:3. Jinak sobotní soupeř z Dobré porazil Staré Město (3:1), vyhrál v Jistebníku (1:2), v Libhošti (3:4) a jinak Dobrá remizovala v Jablunkově (2:2) a v Sedlišti (2:2). Poslední dosavadní utkání sehrál tým Dobré, jak již bylo zmíněno v Libhošti, odkud jsi Dobrá po výhře 3:4 odvezla domů tři body.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních dvaceti odehraných utkání má tým TJ Sokol Dobrá devět vítězství, šest remíz, pět proher a na kontě 33 bodů a celkové skóre 33:24, což pasuje Dobrou na 5. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: půjde teprve o druhý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se na podzim utkaly vůbec poprvé v historii vzájemných utkání. Na podzim Baníkovci doma tým Jablunkova výsledkem 2:0, kdy se ve 33. minutě prosadil Jakub Lojek a ve 36. minutě Antonín Chumchal. Jak dopadne druhý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – TJ Sokol Dobrá 0:6 (10. kolo I.A třídy sk. B, neděle 8.10.2017)
Branky: 32., 56. a 87. Šmahaj Lukáš, 22. vlastní, 42. Papřok Lukáš, 82. Laštovička Jan
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek, Korzeniowski, Vagner (74. Goj), Edr (46. Čoček) – Žyla D., Čižmář, Wojtyna, Izaiáš (46. Pasz) – Chumchal, Lojek
TJ Sokol Dobrá: Lužný (86. Řízek) – Šmahaj D., Maléř, Javorek, Platoš (86. Pánek) – Groš (79. Alexa), Bařina (55. Malchárek), Filipčík, Papřok, Kisza (68. Laštovička) – Šmahaj L. 

Poslední zápasy obou soupeřů:

FC Libhošť – TJ Sokol Dobrá 3:4 (22. kolo I.A třídy sk. B, 6.5.2018)
Branky: 17., 62. z pok. kopu a 79. Smolarčík Jan – 12., 46. a 83. Rajnoch Petr, 22. Šmahaj Dušan
TJ Sokol Dobrá: Řízek – Šmahaj D., Zícha, Javorek, Gryžboň (71. Alexa) – Bařina (60. Platoš), Filipčík, Papřok, Ursíni (91. Malchárek) – Rajnoch, Šmahaj L.

1. FK Spartak Jablunkov – FK Baník Albrechtice 2:0 (22. kolo I.A třídy sk. B, 6.5.2018)
Branky: 25. Hupka Michael, 48. Martynek Tomáš
FK Baník Albrechtice: Stach – Pařík (64. Vagner), Korzeniowski (31. Goj), Hovůrka, Edr – Žyla D., Kociolek Jakub, Dorozlo, Izaiáš (78. Pasz) – Chumchal, Lojek

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 16/17: DOBRÁ – BANÍK 2:1, BANÍK – DOBRÁ 4:1
Sezona 17/18: BANÍK – DOBRÁ 0:6

Utkání 23. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Dobré v sobotu 12. května 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Jiří Kyselý – Marek Žáček – Dominik Hykl. Jak toto další venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *