Po týdnu opět venku. Baník jede do Jablunkova

Poté, co si albrechtický Baník připsal první jarní remízu, kterou uhrál na hřišti TJ Sokol Hrabová, se svěřenci trenéra Jaroslava Goje opět představí na půdě soupeře. Tentokrát náš tým zavítá do Jablunkova, kde se utká s tamním týmem. I přes bodovou ztrátu si Baník po minulém kole udržel šestou příčku v tabulce. Jablunkov díky dobrým jarním výsledkům okupuje osmé místo. Jablunkov odehraje v jarní části všechna utkání na domácí půdě. Nedělní výkop je v 16:30 hodin.

Baník: z Hrabové s jedním bodem, ale měly být tři

Baník může být se vstupem do jara docela spokojený. Tři vítězství, dvě porážky a jedna remíza taková je bilance v jarní části Baníku. Nejdříve zbytečně Baník doma prohráli s týmem Dobratic výsledkem 2:3, když vedl 2:0. Poté Baník vyhrál na půdě jednoho z největších aspirantu na postup, a to v Brušperku výsledkem 0:3. V dalším utkání porazil tým Bystřice výsledkem 3:1. Následně Baník prohrál těsně 2:1 na půdě týmů TJ Havířov – Dolní Datyně. Poté doma porazil v pohodě Baník tým Vendryně výsledkem 6:0 a v posledním dosavadním mistrovském utkání Baník remizoval 3:3 na hřišti Hrabové, kde vedl 0:2, ale nakonec zachraňoval jeden bod gólem v poslední minutě.

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních devatenácti odehraných utkání mají Baníkovci devět vítězství, dvě remízy, osm proher a na kontě 29 bodů a celkové skóre 39:37, což pasuje Baník na 6. místo soutěžní tabulky.

Jablunkova: v jarní části až na jednu remízu stoprocentní

Jablunkov kvůli rekonstrukci kabin odehrál celou podzimní část na hřištích soupeřů, a tak na jaře odehraje vše v domácím prostředí, ve kterém jsi Jablunkov, vede velmi dobře, když ze šesti zápasů – pět vyhrál a jednou remizoval s týmem Dobré výsledkem 2:2. Jinak Jablunkov porazil Staré Město (1:0), Sedliště (4:1), Jistebník (3:0), Libhošť (3:1) a Hrabovou (4:0).

Co se týče mistrovské bilance, tak z prozatímních devatenácti odehraných utkání má tým 1. FK Spartak Jablunkov osm vítězství, tři remízy, osm proher a na kontě 27 bodů a celkové skóre 27:23, což pasuje Jablunkov na 8. místo soutěžní tabulky.

Vzájemná bilance: půjde teprve o druhý vzájemný souboj

Co se týče vzájemného utkání tak oba týmy se na podzim utkaly vůbec poprvé v historii vzájemných utkání. Na podzim Baníkovci doma tým Jablunkova výsledkem 2:0, kdy se ve 33. minutě prosadil Jakub Lojek a ve 36. minutě Antonín Chumchal. Jak dopadne druhý vzájemný souboj, se dozvíte v neděli, ale Baník nečeká vůbec nic lehkého.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

FK Baník Albrechtice – 1. FK Spartak Jablunkov 2:0 (9. kolo I.A třídy sk. B, neděle 1.10.2017)
Branky: 33. Lojek Jakub, 36. Chumchal Antonín
FK Baník Albrechtice: Stach – Kulhánek, Čoček, Vagner, Edr – Žyla D. (70. Marcol), Korzeniowski (60. Čižmář), Dorozlo (81. Goj), Izaiáš (75. Pasz) – Chumchal, Lojek (76. Wojtyna)
1. FK Spartak Jablunkov: Bruk – Zogata (63. Raszka), Pustka, Bulawa, Cienciala M. – Szotkowski R., Hupka, Lachowicz, Sikora M. – Nieslaník T., Puczok

Poslední zápasy obou soupeřů:

1. FK Spartak Jablunkov – TJ Sokol Hrabová 4:0 (16. kolo I.A třídy sk. B, 1.5.2018)
Branky: 16. a 16. Szotkowski Radim, 57. Sikora Marek, 69. Nieslaník Tomáš
1. FK Spartak Jablunkov: Bruk – Komár, Hudzieczek, Bulawa, Cienciala M. – Szotkowski R. (78. Gurecký), Hupka, Lachowicz, Sikora M. – Nieslanik T. (75. Nieslanik A.), Martynek

TJ Sokol Hrabová – FK Baník Albrechtice 3:3 (21. kolo I.A třídy sk. B, 28.4.2018)
Branky: 52. Raška Michal, 56. Nováček Daniel, 74. Forman Ivo – 11. Lojek Jakub, 30. Chumchal Antonín, 90+1. Hovůrka Jan
FK Baník Albrechtice: Mato – Kulhánek (51. Kociolek Jan), Korzeniowski, Hovůrka, Pasz (77. Goj) – Žyla D., Kociolek Jakub, Dorozlo, Izaiáš – Chumchal, Lojek (69. Pařík)

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 17/18:  BANÍK – JABLUNKOV 2:0

Utkání 22. kola 1. A třídy skupiny B začíná na stadionu v Jablunkově v neděli 6. května 16:30 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Přijeďte Baníkovcům vytvořit vítěznou domácí kulisu! Na zápas byla nominována trojice sudích Marek Žáček – Mojmír Pala – Martin Hnila. Jak toto další venkovní jarní mistrovské utkání dopadne, Vás budeme samozřejmě informovat i na našem webu a Facebook stránce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *