Trenér Jaroslav Goj hodnotí podzimní část

Po úvodním tréninku v zimní přípravě A mužstva Baníku přinášíme rozhovor s trenérem Jaroslavem Gojem, který během podzimu zažil jak ty špatné, tak i dobré okamžiky, nám zhodnotil již dávno skončenou podzimní část. Témat bylo spousta. Celý rozhovor níže v článku. 

Pojďme se krátce vrátit do léta. Poprvé jste vedl tým v přípravě. Jak probíhala a jak jste s ním byl spokojen?

Příprava probíhala podle mých představ. Tréninková morálka byla ucházející, v kádru bylo skoro dvacet hráčů a herně to taky nebyla velká hrůza. Bohužel začátek sezóny tomu neodpovídal.

Vstup do sezóny se ale týmu nepovedl. Nula bodů z prvních pěti zápasů. Čím to podle Vás bylo?

Na vině bylo více věcí! Smolný zápas se Stonavou, kdy jsme byli lepší a prohráli. Pak zranění Aleše Věčorka, který nám citelně chyběl. Taky fakt, že spousta hráčů odjela na konci léta na dvoutýdenní dovolenou, nám moc nepomohla. K tomu se přidali uražení hráči, kteří se nehodlali porvat o sestavu a raději skončili.

Byl začátek sezóny, ty nepodařené zápasy, nejtěžším momentem podzimu?

Určitě to nebylo nic příjemného, ale konec podzimu, kdy nás na tréninky chodilo pět, mě mrzelo víc.

Poté však přišel vzestup tabulkou, který byl dán tím, že jste z posledních osmi zápasů jen jednou prohráli. Pro trenéra asi výsledkově optimální období, že?

Věřil jsem, že se to zlomí. Kvalita v týmu byla a je, stačilo se jenom chytit a začít si věřit.

Výsledkově vydařená poslední části podzimu se Baníku tedy povedla, která rozhodla o průběžné 8. pozici a 19 získaných bodech. Jak jste s dosavadním průběhem tohoto ročníku spokojen?

Před začátkem sezóny jsem měl soukromý cíl 20 bodů, takže s výsledkem jsem spokojený. Co mi určitě vadí, je docházka některých lidí na tréninky a hlavně jejich přístup k trénování.

Zaměřme se nyní na hráčský kádr, což je téma, které je během přestávek vždy nejvíce diskutováno. Jaký je současný stav? A jakým způsobem se uplatnily letní posily?

Doplnění kádru je určitě nutností! Některým hráčům chybí zdravá konkurence. Jen doufám, že ji přijmou a nebude se opakovat situace z léta. Na posílení kádru se pracuje, ale nic konkrétního nechci prozradit. Co se týče letních posil, tak je to tak 50:50. Určitě pomohli, ale čekal jsem od nich daleko víc.

S čím po podzimu panuje spokojenost a na jakých slabinách musíte během zimní přípravy zapracovat?

Spokojenost, asi s ničím! Dáváme sice dost branek, ale na to, kolik máme v zápasech šancí, je to pořád málo. Musíme zlepšit obrannou fázi celého týmu, bránění standartních situací, práci s míčem a v neposlední řadě kondici!

A lze některé hráče vyzdvihnout, popř. překvapil Vás někdo?

Určitě musím vyzvednout Tondu Chumchala. Je to náš jasně nejlepší hráč a tahoun týmu.

Závěrem by mne zajímala ještě Vaše spolupráce s vedením klubu a s celým realizačním týmem. Jak funguje?

V klubu panuje spíše rodinná atmosféra, takže tady není problém.

Na závěr bych Vás poprosil o krátké zhodnocení zápasu Vašeho týmů s bývalými hráči Baníku. Jak se Vám celá akce líbila?

Každoročně má zápas velkou úroveň a skvělou atmosféru! Je skvělé, že se takhle potkáme a máme možnost si po těch letech popovídat a zavzpomínat na zašlou slávu naší i Albrechtic.

Co byste popřál fanouškům do následujících dvanácti měsíců?

Hlavně pevné nervy, protože jaro bude nejspíš stejně bolestivé jako podzim. Taky spoustu trpělivosti, jelikož to bude ještě chvilku trvat, než se tým stabilizuje a začne hrát pořádný fotbal.

Jardo, já Vám děkuji za příjemný rozhovor a hodně štěstí v další práci na Baníku.

Také děkuji.

5 thoughts on “Trenér Jaroslav Goj hodnotí podzimní část

  1. GonzГЎlez Reimers E, Quintero Platt G, RodrГ­guez RodrГ­guez E, MartГ­nez Riera A, Alvisa NegrГ­n J, Santolaria FernГЎndez F cialis otc Give me a link to make my life a little easier

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *