Baník zajíždí na hřiště nebezpečných Dobratic

Kolotoč mistrovských utkání v novém ročníku 1. A třídy skupiny B se pomalu rozjíždí a již o víkendu opíše své druhé kolo. Baník se v jeho rámci poprvé představí na hřišti soupeře. Tým kouče Jaroslava Goje čeká v sobotním odpoledni nelehké utkání v Dobraticích. Ty nebudou rozhodně snadným soupeřem. V prvním kole totiž tým trenéra Korabíka přivezl jeden bod z trávníků Libhoště. Baníkovci si však chtějí napravit reputaci po domácí porážce v derby se Stonavou. Sobotní duel se hraje na dobratickém stadionu od 17 hodin.

Baník: Na úvod porážka v derby

Kouč Jaroslav Goj si minulý týden odbyl premiéru v mistrovském utkání na lavičce Baníku. Proti jeho týmu se postavil velmi silný soupeř, tým Stonavy. Stonavští sice v utkání nebyli lepší, ale díky hattricku Josefa Zollera si odvezli všechny tři body po výsledku 2:3. Za Baník v tomto zápase se dvakrát prosadil Antonín Chumchal. Tuto prohru způsobilo hlavně neproměňování velkých příležitostí albrechtických hráčů. Baník tak začal sezónu prohrou 2:3 proti jednomu z favoritů soutěže.

Nepříjemnou zprávou do dalšího utkání po úvodním zápase pro Jaroslava Goje je ale zranění kapitána a stopera Aleše Věčorka už z 20. minuty nedělního utkání. Jak dlouhou bude, mimo opora zadních řad Baníku se nedá říct. Pozitivem a příslibem do dalších utkání, může být herní projev, kterým se Baník v úvodním utkání sezony prezentoval. Baníkovci předváděli atraktivní fotbal s vysokým presinkem, rychlými a přímočarými akcemi na branku soupeře.

Dobratice: Remízový vstup do sezóny

Jediná remíza se zrodila v prvním kole 1. A třídy skupiny B v případě měření sil mezi Libhošti a Dobraticemi. Náš sobotní soupeř v Libhošti prohrával od 68. minuty brankou domácího Juřeny. Hosté z Dobratic stihly vyrovnat až v 90. minutě. Dělbu bodů zařídil z pokutového kopu Adam Šigut. Takže náš sobotní soupeř z Dobratic, kdy se představí Baníkovci na jeho půdě, vstoupil do soutěže remízou 1:1.

Ještě se krátce podívejme na letní přípravu Dobratic a změny v kádru. Generálkou před startem nové sezony bylo pro Dobratice utkání s týmem Hukvald. Ty Dobratice porazily 9:2. A kteří noví hráči zavítali do Dobratic? Jmenujme jen tři hráče, a to Otakara Popelku z Českého Těšína, Dominik Páneka z Raškovic a Adama Šiguta z Frýdlantu nad Ostravicí. Jinak se v kádru Dobratic žádné výrazné posuny nekonaly. Co se týče odchodů, tak Svobodník se z hostování  vrátil zpět do Palkovic, brankář Galusík odešel do Vendryně. Tošanovice posílily Světlík, Zeman a Kohut.

Vzájemná bilance: Baník na Dobratice umí

Oblíbený soupeř. Takové označení by pro Dobratice mohlo v kabině Baníkovců platit. Baník se totiž se s Dobraticemi utkal v historii mistrovské soutěže zatím šestkrát s velmi příznivou bilancí pět výher a jednou skončil vzájemný souboj remízou. Poslední utkání se odehrálo v jarní části v Dobraticích, kde domácí Dobratice vedly 3:1, ale Baníkovci utkání otočili ve svůj prospěch a nakonec se radovali z vítězství 4:5. Baník tak má vzájemnou bilanci lepší, a tak doufáme a věříme, že bude po sobotním utkání ještě úspěšnější.

Předzápasové statistiky:

Poslední vzájemný zápas:

TJ Dobratice – FK Baník Albrechtice 4:5 (25. kolo I.A třídy sk. B, sobota 27.5.2017)
Branky: 24. a 80. Šigut Adam, 57. Dobiáš Dominik, 60. Causidis Marián – 51. a 63. Chumchal Antonín, 61. a 90. Izaiáš Tomáš, 65. Pasz Piotr
TJ Dobratice: Galusik – Skotnica, Dobiáš, Lýsek, Somr – Kantor, Škapa, Šigut, Svobodník (79. Bortlíček) – Causidis Marián, Hlaváč
FK Baník Albrechtice: Mato – Kulhánek, Věčorek, Hovůrka (20. Marcol), Pasz – Kociolek Jakub, Korzeniowski, Dorozlo, Izaiáš – Chumchal, Žyla D. (62. Kociolek Jan)

Poslední zápasy obou soupeřů:

TJ Bystřice – TJ Dobratice 2:3 (2. kolo I.A třídy sk. B, 13.8.2017)
Branky: 68. Juřena Tomáš – 90. Šigut Adam z pok. kopu
TJ Dobratice: Tesarčík – Somr, Škapa, Dobiáš, Popelka – Kantor, Bortlíček (67. Šigut), Pánek, Skotnica (84. Březina) – Causidis, Zábelka

FK Baník Albrechtice – SK Stonava 2:3 (2. kolo I.A třídy sk. B, 13.8.2017)
Branky: 37. a 50. Chumchal Antonín – 42., 67. a 80. Zoller Josef
FK Baník Albrechtice: Mato – Čoček, Věčorek (20. Pasz), Hovůrka, Vagner – Kulhánek (80. Korzeniowski), Žyla D. (79. Kociolek Jakub), Wojtyna, Edr – Marcol (71. Čižmář), Chumchal

Vzájemné zápasy obou soupeřů:

Sezona 14/15: BANÍK – DOBRATICE 4:1, DOBRATICE – BANÍK 1:2
Sezona 15/16: DOBRATICE – BANÍK 2:2, BANÍK – DOBRATICE 4:1
Sezona 16/17: BANÍK – DOBRATICE 4:0, DOBRATICE  – BANÍK 4:5

Utkání 3. kola 1. A třídy skupiny B začíná na dobratickém stadionu v sobotu 19. srpna 17:00 hodin. Neváhejte a přijeďte podpořit Baník v prvním venkovním důležitém utkání o mistrovské body, uvidíte souboj kvalitních týmů soutěže! Náš tým potřebuje v tomto těžkém utkání vaši podporu! Na zápas byla nominována trojice sudích Adam Folvarčný – Radek Poledník – Tomáš Klimek.